Fietsroutes

Vanuit Maashees kunt u meerdere kanten op om mooie fietsroutes te rijden. Natuurgebieden en leuke dorpjes richting Overloon, Venray, Boxmeer of over de Maas naar het mooie Limburg en de Maasduinen via Geijsteren, Wanssum, Well, Bergen.

Er is voor een ieder vanalles onderweg te zien en daarbij kunt u de tijd nemen voor een heerlijk kopje koffie en/of versnapering.

We hebben verschillende fietsroutes voor u uitgestippeld, zodat er voldoende keuze is. De routes zijn te volgen via knooppunten (zie de foto’s als voorbeeld).

Maar u kunt natuurlijk ook zelf een route gaan plannen met b.v. Route.nl. Als u er maar rekening mee houdt dat het niet langer dan +/-45km wordt als u de scooters voor een dag huurt. Met een rit van 3 uur, kunt u ongeveer 35/38km rijden. Voor een beetje service en gemak hebben we voor u navigatie, zodat de routes makkelijk te volgen zijn. U verdwaalt zo nooit meer….

Wilt u de scooters bijvoorbeeld voor 2 uur huren? Dat kan zeker. Alleen hebben we daarvoor geen routes beschikbaar. U mag dan zelf de route gaan bepalen en de omgeving gaan verkennen.

Ook kunt u kijken op de site van Maasinhetmidden voor leuke routes van verschillend aantal kilometers aan beide kanten van de Maas.

Verschillende fietsroutes

3 uurs routes met pondjes (kosten pondje niet bij inbegrepen):

Nieuw …. Nieuw …. Nieuw

  • Route Geijsteren-Well-Afferden-Sambeek-Maashees , deze nieuwe route is van een van onze bezoekers. Zij zijn zo aardig geweest om de route met ons te delen. En omdat ze zo enthousiast waren, wilden we jullie deze route niet ontnemen. Met deze route rijdt u via Noord-Limburg en uiteindelijk weer in Noord-Brabant langs mooie plekken rondom de Maas en komt u door verschillende mooie dorpjes. +/- 36km
  • Route Vierlingsbeek -Afferden Natuurroute, deze route is gebaseerd op de mooie natuur die dit stukje Brabant te bieden heeft. Van Maasrider uit gaat u via Vierlingsbeek de route volgen. Bij deze route komt u twee keer bij een oversteek met een pondje. De route is +/- 35km.
  • Route Reindersmeer, met deze route rijdt u door de mooie natuur rondom het Reindersmeer in Nationalpark De Maasduinen. Hierbij maakt u twee keer gebruik van het pondje Vierlingsbeek-Bergen. De route is +/- 35km.
  • Route Geijsteren, Wanssum, Blitterswijk, Well, Bergen ontdek de mooie natuur van Noord-Limburg met deze route en de leuke verschillende authenthieke dorpjes bij Blitterswijk maakt u gebruik van het fietspondje. En in Bergen het gewone pondje. De route is +/- 34km. Vaartijden{deze route is vanaf november t/m maart niet te rijden ivm de sluiting van het fietspondje bij Blitterswijk,maar dan hebben we nog een alternatieve route}
3 uurs routes zonder pondje:
Route dagrit:
  • Route Afferden-Gennep-Boxmeer via pondje Bergen. In deze route verkent u een stukje van Noord-Limburg en een deel van het Land van Cuijk. Deze route is wat langer dan de andere en beter te rijden voor een hele dag, zodat u tussendoor op uw gemak kan genieten van de bezienswaardigheden. De route is +/- 44km.

Zie voor op de pagina Foto’s voor een sfeerimpressie van de routes